Vrijgezellenfeest Rotterdam

Onvergetelijk vrijgezellenfeest in Rotterdam

De dagen naar de bruiloft moeten groots gevierd worden, en dat kan natuurlijk alleen met een geweldig vrijgezellenfeest. In Rotterdam zijn veel locaties waar een onvergetelijk vrijgezellenfeest gehouden kan worden.

In dit artikel staan 5 tips voor een vrijgezellenfeest in het prachtige Rotterdam. De tips zijn voor zowel mannen als vrouwen.

1. Begin vroeg, eindig laat

De beste manier om de laatste dag als vrijgezel te vieren is om het een hele dag te vieren, van de vroege uurtjes tot laat in de avond of zelfs vroeg in de ochtend van de volgende dag. Een vrijgezellenfeest kan de hele dag duren, en het is zonde om dit tot enkele uurtjes te beperken.

De laatste dag als vrijgezel wordt maar één keer gevierd, dus maak er wat moois van. De stad biedt voor ieder moment van de dag een manier om het feest te vieren, begin met een rondvaart in de ochtend, ga paintballen in de middag, eet in een van de prachtige restaurants die Rotterdam rijk is, en ga uiteindelijk helemaal los in het centrum.

2. Vul de dag volledig in

Een vrijgezellenfeest mag natuurlijk nooit stilvallen, dus zorg ervoor dat er gedurende de hele dag iets te doen is. Plan ruim van te voren welke activiteiten er ondernomen worden op de dag, en stel een schema op met al deze activiteiten. Zo kan overzichtelijk gekeken worden hoeveel tijd er tussen elke activiteit zit.

Mocht er een uur tussen twee activiteiten zitten dan is het aan te raden om die tijd te nemen voor wat lekkere drankjes, bijvoorbeeld aan het water. Rotterdam kent een groot aantal cafés en restaurants aan het water, gelegen aan de Maas. Hier kan de groep terecht om wat te drinken, er is ook genoeg gelegenheid om te ontbijten, lunchen en dineren bij deze cafés en restaurants.

Probeer het feest nooit stil te laten vallen en zorg dat de hele dag tot in de puntjes geregeld is. Als er een lange tijd tussen twee activiteiten zit dan is het aan te raden om hier een andere activiteit tussen te plannen. Zelfs wanneer er maar twee vrije uren zijn kunnen er geweldige activiteiten ondernomen worden, zoals:

 • Rondvaart op de Maas
 • Fietsen door het centrum
 • Een workshop volgen
 • Verkleed door het centrum lopen
 • Naar het casino
 • Een wijnproeverij bezoeken

Probeer te bedenken wat de bruid of bruidegom geweldig zou vinden, en sluit daar de beslissingen voor activiteiten op af. Zo heeft iedereen een geweldige dag, vooral de – binnenkort niet meer – vrijgezel!

3. Organiseer alles ruim van te voren

Om zeker te zijn dat het vrijgezellenfeest volledig naar wens is kan het handig zijn alle activiteiten ruimschoots voor de datum te plannen.

Begin hierbij door iedereen die aanwezig wil zijn een bericht, bijvoorbeeld via e-mail of WhatsApp, te sturen en te vragen welke datum hen het beste uitkomt. Zorg dat er minimaal een maand van te voren duidelijk is wanneer iedereen aanwezig kan zijn bij het feest. Een vrijgezellenfeest hoeft niet altijd de dag voor de bruiloft gepland te worden, het kan ook enkele weken hiervoor worden gepland.

Stuur in deze e-mail ook een schatting qua budget voor het feest. Er moet gerekend worden op 60-140 euro per persoon voor het vrijgezellenfeest, dit is inclusief activiteiten, eten en aan het eind van de avond een hoop drankjes.

Tip: Laat iedereen van te voren al het geld storten op één bankrekening, en neem de pinpas van deze rekening mee tijdens het feest. Zo kan er overal gepind worden en hoeft niet iedereen telkens met contant geld rond te lopen. Vooral in kroegen en bij het afrekenen van activiteiten is dit een gemakkelijke optie.

Prik een datum en verifieer nogmaals bij iedereen of deze datum goed is. Probeer eenmalig een datum te kiezen, omdat het anders constant wordt uitgesteld.

Als de datum vaststaat is het tijd om de activiteiten te plannen. Het kan voorkomen dat iemand anders dezelfde dag al een reservering gedaan heeft, probeer dit uit te sluiten door zelf ruimschoots voor de datum een reservering te plaatsen bij de workshop, het paintballcentrum, het restaurant of elke andere plek die naar wens bezocht zal worden en waarbij zeker is dat hier een reservering voor geplaatst moet worden.

4. Onderneem zo veel mogelijk activiteiten

Een onvergetelijk vrijgezellenfeest is opgebouwd uit meerdere activiteiten. Het is niet erg als er veel rondgereden of -gereisd moet worden, al de activiteiten zijn het waard. Probeer alles wel relatief dichtbij elkaar te plannen, zo wordt voorkomen dat er lange auto- of treinritten nodig zijn om van naar de volgende locatie te gaan.

Een leuke manier om tussen locaties te wisselen is door te fietsen. Er is in Rotterdam veel aanbod van fietsverhuur, er kunnen zelfs steppen of tandems gehuurd worden. Een unieke manier om van locatie te wisselen, dit is een geweldige toevoeging aan een prachtige dag.

Enkele suggesties voor activiteiten:

 • Paintballen met de groep
 • Survivalen buiten het centrum
 • Abseilen vanaf de Euromast
 • Verkleed door de Koopgoot rennen
 • Rondrit in een oude tram door Rotterdam
 • Opdrachten uitvoeren in de stad
 • Workshop cocktails maken
 • Helikoptervlucht over Rotterdam
 • Apen kijken in Blijdorp
 • Dineren bij het restaurant waar op de trouwdag ook wordt gegeten

5. Ga ‘s avonds helemaal los in de stad

Het doel van een vrijgezellenfeest is natuurlijk om de bruid of bruidegom een dag te bezorgen die nooit zal worden vergeten. Het moet zo goed zijn dat er over 20 jaar nog steeds met lof over wordt gesproken.

Ga daarom in de avond helemaal los in het centrum van Rotterdam. Er zijn veel clubs waar de avond perfect in stijl afgesloten kan worden. Ga allemaal verkleed naar de club, of trek het beste kostuum aan en ga op pad.

Een bekende viering van het vrijgezellenfeest is de kroegentocht. In Rotterdam zijn enkele straten met veel kroegen, dit zijn er een aantal:

 • Stadhuisplein
 • Rodezand
 • Coolsingel
 • Kruiskade

Het is nooit een verkeerd idee om kroegen in verschillende straten te bezoeken.

De kroegentocht houdt in dat er bij iedere bar of kroeg een drankje genuttigd wordt, dit mag bier of wijn zijn, maar ook wodka, whiskey of shots. Zorg wel dat er minimaal één iemand is die nog normaal kan functioneren aan het eind van de avond.

Als iedereen met de auto naar huis moet dan is het aan te raden minimaal twee personen aan te wijzen als BOB. Liever allemaal drinken? Dan is een taxi aan het eind van de avond geen slecht plan! Ga in ieder geval niet met alcohol achter het stuur zitten.