Weddingplanner Rotterdam

Vind de beste weddingplanner in Rotterdam

Als u plannen hebt om te trouwen dan kijkt u wellicht op tegen de stress die het plannen van een bruiloft met zich mee kan brengen, er moeten veel zaken geregeld worden en dit kost allemaal veel tijd. Al deze stress, tijd en moeite kunnen volledig uit handen genomen worden door een weddingplanner. Deze luistert naar uw wensen en zorgt ervoor dat uw bruiloft perfect conform deze wensen zal verlopen.

Met een weddingplanner bent u dan ook gegarandeerd van een geweldige bruiloft die precies aansluit bij het beeld dat u in uw hoofd heeft. Maar hoe vindt u nu de juiste weddingplanner in Rotterdam voor uw bruiloft?

Wat zijn uw eigen wensen?

Voordat u aan de slag kunt met het zoeken naar een goede weddingplanner voor uw bruiloft is het eerst handig om uw eigen wensen op een rijtje te zetten. Denk bijvoorbeeld na over in welk restaurant u wilt eten, waar u wilt trouwen en hoeveel gasten er komen. Dit is handig voor uzelf, omdat dit duidelijkheid over uw plannen biedt, maar ook noodzakelijk voor de weddingplanner die u wilt inhuren. Aan de hand van uw wensen zal deze aan de slag gaan, het is dus van belang dat alles op een rijtje staat en een goed overzicht biedt wat u exact in gedachte hebt.

Als u uw wensen goed hebt kunnen uitschrijven en weet waar u naar op zoek bent dan kunt u de zoektocht naar een weddingplanner starten. Hieronder vindt u 9 tips die u helpen bij het selecteren van de juiste weddingplanner voor uw bruiloft.

Tip 1: Kies voor een ervaren planner

Om zeker te zijn dat uw bruiloft ook echt gepland zal worden zoals u in gedachte hebt is het essentieel om te kiezen voor een planner die al geruime tijd ervaring heeft met het plannen van bruiloften.

Dit houdt niet in dat startende planners geen goed werk leveren, integendeel. Vaak zijn starters ontzettend enthousiast en staan zij op alle fronten klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Een ervaren weddingplanner kan beter inspelen op onverwachte situaties, bijvoorbeeld wanneer de reservering van de trouwlocatie op het laatste moment geannuleerd wordt, de catering op het laatste moment afzegt of de juiste band niet meer te boeken is. Dankzij connecties in de bruiloftwereld kan een weddingplanner snel inspringen op problemen en spoedig een oplossing bieden.

Daarnaast hebben ervaren planners een grotere creativiteit en kunnen zij inspelen op iedere situatie, wat uw wensen ook zijn. Zij zullen u bijstaan in het maken van keuzes, en u adviseren wat in hun ogen de beste optie is voor uw bruiloft en receptie.

Tip 2: Uw tijd is de moeite waard

Bij het kiezen van een planner is het belangrijk dat u de zorg en aandacht krijgt die u verdient. Een bruiloft is een speciaal evenement in uw leven, alles moet dus in de puntjes geregeld worden en er moet goed naar u worden geluisterd. Een planner zal dan ook full-time met uw bruiloft bezig moeten zijn en wanneer u vragen hebt direct voor u klaar moeten staan.

Persoonlijke service staat bij veel planners hoog in het vaandel, zij willen u altijd van dienst zijn. Toch biedt niet iedere weddingplanner dezelfde persoonlijke service, dit is vaak afhankelijk van de prijs. Een full-time weddingplanner zal een hoger tarief rekenen omdat zij altijd voor u klaar zullen staan, een part-time planner rekent een lage prijs omdat zij er voor u zijn wanneer zij het zelf tijd vinden.

Flexibiliteit is daarnaast ook een belangrijke factor bij het selecteren van uw planner. U zult het prettigst werken met een flexibele planner die u bijstaat bij het maken van keuzes en u helpt de knoop door te hakken wanneer u zelf geen keuze kunt maken. Een prettige samenwerking is ook bij het plannen van een bruiloft ontzettend belangrijk.

Tip 3: Hoe goed plant de planner?

Het belangrijkste aspect van een weddingplanner is toch wel dat deze goed kan plannen. U wilt een perfecte bruiloft die tot in de puntjes is verzorgd en u bent hierbij afhankelijk van de werkzaamheden van de planner. Het is dan ook fijn als uw weddingplanner u op de hoogte houdt van de plannen op de dag van de bruiloft.

Een tijdslijn voor de receptie en ceremonie is een belangrijk punt waar op moet worden gelet. Deze zal door de planner moeten worden uitgeschreven en worden uitgedeeld aan de partijen die betrokken zijn bij de bruiloft, zoals de bruidsmeisjes, maar ook derde partijen zoals de catering, de muziek of de chauffeurs.

Een goede weddingplanner zorgt dat iedereen die betrokken is bij de bruiloft op de hoogte is van de plannen en legt aan alle betrokkenen de rol uit en wat er wordt verwacht.

Weddingplanners werken vaak met gestructureerde planningen, waar per uur of per evenement van de dag beschreven wordt wat er gaat gebeuren, wie erbij is betrokken en wanneer dit is afgelopen.

Tip 4: Er moet op tijd gepland worden

Tijdens het bespreken van uw plannen met de weddingplanner is een tijdige planning van de bruiloft een element dat voorop staat. Dit houdt niet alleen in dat de planner alles netjes heeft uitgewerkt, maar ook dat alle partijen op tijd geboekt worden.

Van trouwlocatie tot bruidsboeket, alles moet goed geregeld worden en op tijd zijn gepland. De reserveringen moeten uiterlijk een maand van te voren worden voldaan, omdat u anders wellicht te laat bent.

Weddingplanners hebben veel ervaring met het plannen van bruiloften, dus weten dat er tijdig ingespeeld moet worden om uw wensen uit te laten komen.

Zorg dat u terwijl de weddingplanner uw bruiloft aan het plannen is ook regelmatig kijkt wat er tot nu toe gepland is, zodat u niet te laat op de hoogte bent van eventuele misstappen die zijn genomen. Het wordt de mooiste dag van uw leven, dus het is fijn als alles ook goed geregeld is en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Tip 5: Kijk goed naar referenties!

Als u kiest voor een ervaren weddingplanner dan zal deze in het verleden dus al met andere bruidsparen hebben gewerkt. Vraag daarom naar referenties van eerder geplande bruiloften, en bepaal aan de hand daarvan of de weddingplanner geschikt is om uw bruiloft te organiseren. U wilt zeker zijn dat alles perfect is geregeld, dus u wilt de garantie dat de planner alles ook goed uitvoert.

Referenties zijn tegenwoordig gemakkelijk te vinden via internet, er zijn meerdere systemen waar bruidsparen recensies kunnen achterlaten over hun ervaring met de planner. Op http://www.vergelijkweddingplanners.nl/ staan recensies van verschillende weddingplanners. Daarnaast kunt u ook aan de planner zelf vragen of zij enkele referenties hebben.

Kiest u voor dit laatste dan kunt u in contact gebracht worden met andere bruidsparen welke u dan vertellen over hun ervaring met de planner.

Tip 6: Heeft de planner connecties?

Als u enkele partijen gaat inhuren voor uw bruiloft dan kan het lonen dit in samenwerking met de planner te doen. Dankzij hun jarenlange ervaring hebben de planners vaak een mooi netwerk van cateraars, bands, trouwautoverhuurders en nog veel meer partijen opgebouwd. Het zou dan ook fijn zijn als u hier zelf niet meer naar hoeft te zoeken.

Vraag naar connecties die de weddingplanner heeft, en kijk tijdens een gesprek met de weddingplanner welke opties er zijn. Uiteindelijk wilt u zelf de keuze maken welke partijen er worden ingehuurd, het kan een lange zoektocht schelen wanneer u enkele opties voorgelegd krijgt door de weddingplanner.

Daarnaast kan het ook in het kostenplaatje schelen wanneer er gekozen wordt voor partijen die gerefereerd worden door de weddingplanner. Zij kunnen kijken wat het beste binnen uw budget past. Omdat zij gebruikmaken van partijen binnen het eigen netwerk kunnen zij ook speciale prijzen aanvragen bij hun connecties.

Over het algemeen is er meer mogelijk wanneer er gekozen wordt voor partijen die samenwerken met de weddingplanner, doordat zij al lange tijd een connectie hebben staan deze partijen sneller open voor op maat diensten.

Tip 7: Last minute veranderingen moeten kunnen

U kijkt ongetwijfeld al jaren uit naar uw eigen bruiloft en heeft in uw gedachte alles al helemaal gepland. Toch kan het zijn dat u op het laatste moment toch ineens iets wilt veranderen. De catering is toch niet helemaal wat u in gedachte had, de locatie is toch niet toegankelijk voor gasten met een rolstoel of u wilt toch liever een andere trouwauto. Het zijn last minute veranderingen die plotseling in uw hoofd kunnen komen.

Het is voor u daarom fijn als u een weddingplanner heeft die openstaat voor last minute veranderingen. Tenslotte is het uw dag, en wilt u dat alles is geregeld zoals u in uw hoofd heeft. Wanneer een planner hier niet voor openstaat dan kan het zijn dat u op uw trouwdag toch spijt heeft van beslissingen, dit is een vervelend gevoel wat u beter kunt vermijden.

Tip 8: Het juiste gereedschap in huis

Als uw trouwdag eindelijk gearriveerd is zult u een prachtige dag hebben. Maar zelfs de meest georganiseerde bruiloft kan weleens wat kleine foutjes bevatten. Kapotte slingers, te weinig plakband of een vlek op uw jurk, het is soms gewoon niet te voorkomen.

Een goede weddingplanner is overal op voorbereid en kan zelfs vlak voor de ceremonie de juiste oplossing bieden. U hoeft u dan ook nergens zorgen over te maken wanneer de weddingplanner overal een remedie voor heeft, de stress komt niet uw kant op en u kunt gewoon genieten van uw trouwdag. Het is zonde om een dag lang gestresst rond te lopen, dus de gedachte dat iemand al uw problemen op zal lossen is geweldig!

Tip 9: Perfecte service met een glimlach

U wilt uw trouwdag onvergetelijk maken, maar de weg naar de bruiloft toe moet ook perfect zijn. Kies daarom voor een weddingplanner die perfecte service biedt en altijd een glimlach op het gezicht heeft. Het is uw bruiloft, en deze moet voldoen aan alle wensen die u heeft opgesteld.

Goede service biedt een geweldig gevoel tijdens de weg naar uw bruiloft. Van het vervullen van uw wensen tot het adviseren wanneer u het zelf even niet weet, een goede planner weet op ieder moment wat er gedaan moet worden.

Het is fijn als uw weddingplanner u op de hoogte brengt van de voortgangen en u betrokken houdt bij het plannen van uw bruiloft, zonder dat u hier zelf achteraan hoeft te gaan. Tenslotte huurt u iemand in om alle tijd en moeite uit uw handen te nemen, dus is het fijn als dit ook echt gedaan wordt zoals u verwacht.

Zelfs wanneer u zelf al maanden zit te denken aan de bruiloft kan het zijn dat u belangrijke elementen van de bruiloft vergeet of hebt overgeslagen. Het is dan prettig als een weddingplanner dit aangeeft en u ook direct een oplossing biedt.

Geef een reactie