Trouwringen Rotterdam

Trouwringen in Rotterdam uitgebreid verkrijgbaar

U gaat uzelf voor de rest van uw leven aan uw partner binden, op de onvergetelijke trouwdag wisselen jullie een symbool uit dat deze oneindige liefde uitbeeldt; trouwringen. Deze ringen zullen u iedere dag weer herinneren aan de mooie momenten op uw trouwdag, maar ook aan uw partner.

Op maat gemaakte trouwringen maken een binding dan ook maximaal persoonlijk. U heeft beide de juiste ring om voor de rest van uw leven om uw ringvinger te dragen.

In Rotterdam zijn een groot aantal juweliers welke gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en maken van trouwringen, ook voor u is er een ring die voor altijd met u mee zal gaan. Als u werkt met een weddingplanner dan kan deze de trouwring voor u regelen. Wellicht heeft u bepaalde wensen die u graag verwerkt ziet worden in de ringen, zoals de datum of uw namen. U kunt ook kiezen om juwelen te laten verwerken in uw ringen.

Kortom: uw ring moet passen bij wie u en uw partner zijn, dus moet deze op maat worden gemaakt.

Hoe kunt u beginnen?

Om een keuze te maken moet u beginnen met het zoeken naar ringen die bij u in de smaak vallen. Kijk naar materiaalsoorten, maar ook naar bewerkingen op de ringen, en welke afwerking u wilt.

Er zijn veel opties bij trouwringen, u kunt deze volledig op maat laten maken. Door eerst enkele voorbeelden op te zoeken kunt u uitzoeken wat er bij u in de smaak valt. Van daaruit kunt u verder kijken naar andere mogelijkheden.

Bij het zoeken naar geschikte trouwringen moet u vooral letten op de uitstraling. De belangrijke aspecten van een trouwring, die het een persoonlijke touch geven, kunnen later door u hierin worden verwerkt. Zo krijgt u een ring die u optimaal bevalt en past bij u en uw partner.

Zoek via Google naar foto’s, of kijk bij webwinkels naar het ruime assortiment. Omdat u nog selecteert op de uitstraling kunt u een groot aantal voorbeelden verzamelen. Wanneer u moeite heeft goede voorbeelden te vinden kunt u via Google zoeken naar afbeeldingen van ringen met zoekopdrachten als “gouden trouwring”, “trouwring met juwelen”, of natuurlijk “voorbeelden van trouwringen”. Deze zoekopdrachten zullen helpen om afbeeldingen te krijgen die een beter beeld geven van de mogelijkheden met trouwringen.

Als u enkele voorbeelden heeft kunnen vinden dan kunt u kijken welke elementen van deze ringen u het meest aanspreken. Wellicht spreken elementen van verschillende ringen u aan, door deze elementen te combineren in één ring zult u een op maat gemaakte trouwring kunnen aanschaffen. Heeft u een goed beeld kunnen schetsen bij de wensen die u en uw partner hebben dan kunt u door met het selecteren van de materialen, de afmetingen en andere aspecten die belangrijk zijn bij uw ring.

Waar kunt u allemaal uit kiezen?

Bij het samenstellen van een op maat gemaakte trouwring heeft u ontzettend veel opties, op deze aspecten moet u letten:

Materiaalsoort

Bij de materiaalsoort kunt u verschillende kanten op. Er zijn zeven materialen waar de meeste trouwringen van worden gemaakt. Ieder materiaal heeft eigen voor- en nadelen, deze worden per soort beschreven.

Goud

Wellicht het bekendste metaal om trouwringen van te laten maken, de gouden trouwringen bieden een prachtige look. Om uw ring perfect te kunnen dragen wordt deze gemaakt van 14- tot 18-karaats goud. Normaal komt goud in 24-karaats voor, de hoeveelheid karaats wordt verlaagd door andere metalen hierin te verwerken. Zilver, koper en platina zijn drie materialen die hierin worden verwerkt. Afhankelijk van deze metalen wordt de kleur van de ring bepaald.

Wit Goud

Deze materiaalsoort verschilt van goud omdat het een andere kleur heeft, namelijk wit. Vanaf een afstand heeft de ring een witte kleur, als u dichterbij kijkt dan zult u zien dat het erg licht grijs is. De unieke kleur zorgt ervoor dat deze ringen prachtig zijn. Het metaal is verkrijgbaar als 14-karaats.

Als afwerking voor een wit gouden trouwring kan gekozen worden voor een rhodium-bestrijking, hierbij wordt de ring met rhodium bestreken om zo een sterkere witte kleur te krijgen. Het nadeel van deze afwerking is dat het om de 4-5 jaar opnieuw moet worden aangebracht, het materiaal slijt op termijn.

Naast wit goud zijn trouwringen ook verkrijgbaar in geel goud en rood goud.

Platina

Deze materiaalsoort is perfect te verwerken om prachtige trouwringen van te maken. Er hoeft geen legering (dit is een tweede stof die gebruikt wordt zoals bij goud) gebruikt te worden, hierdoor kan het direct gebruikt worden om mooie ringen van te maken.
De zeldzaamheid van platina is erg hoog, dit resulteert er dan ook in de prijs een stuk hoger ligt dan bij ringen die van andere materiaalsoorten zoals goud zijn gemaakt. Als u een groot budget heeft dan kunt u kiezen voor prachtige platina trouwringen, zo heeft u altijd een stukje zeldzaamheid om uw ringvinger zitten.

Titanium

Trouwringen gemaakt van titanium kunnen alle kleuren krijgen, het metaal is via elektrolytische processen naar allerlei kleuren te veranderen.

Het metaal is daarnaast bijzonder licht en zit daarom heerlijk om uw vinger. Een op maat gemaakte titanium ring zal nooit zwaar aanvoelen. Het biedt een geweldige stevigheid, u hoeft niet bang te zijn dat uw ring kapot gaat.

Palladium

Uw trouwring kan van palladium gemaakt worden, dit materiaal komt in de buurt van platina. Palladium is een edelmetaal en wordt veel gebruikt om mooie ringen van te maken. Het heeft een zilverwitte gloed en lijkt dus ook op platina.

Wanneer een gouden of platina ring niet binnen uw budget past dan is palladium een geweldig alternatief, de prijs ligt aanzienlijk lager.

Zirkonium

Dit metaal wordt bijna niet gebruikt om trouwringen van te maken, toch kan het prachtig verwerkt worden tot een unieke ring. Dankzij verschillende bewerkingen is het mogelijk om het metaal van haar koperachtige kleur te verkleuren naar zwart, u kunt bij dit metaal dus kiezen voor kleuren binnen dit raster. Speciale bewerkingen zijn bij zirkonium ringen eenvoudiger aan te brengen, dit maakt het dan ook bijzonder geschikt voor op maat gemaakte trouwringen.

Edelstaal

Trouwringen van edelstaal zijn zeer licht, dankzij het lage gewicht van het metaal zult u het bijna niet voelen als u uw ring draagt. Dit maakt edelstaal dan ook bijzonder geschikt voor lichte ringen met een zilveren kleur.

Welke materiaalsoort is geschikt voor u?

Afhankelijk van uw eigen wensen kunt u een keuze maken tussen de verschillende metaalsoorten. Als u een kleurrijke ring wilt dan kunt u kiezen voor titanium, houdt u het liever bij de traditionele kleuren dan zijn goud, platina en zirkonium perfect voor uw trouwringen.

Uw budget zal ook een rol spelen bij het maken van een keuze. Met een kleiner budget kunt u het beste kiezen voor ringen gemaakt van palladium, zirkonium en edelstaal, voor grotere budgetten zijn titanium, goud, wit goud en platina een mogelijkheid.
Let op: de materiaalsoort is niet het enige element dat de prijs van een trouwring bepaalt.

Versieringen

U kunt uw trouwring laten versieren met prachtige juwelen. Diamanten, saffieren en robijnen zijn bekende stenen die gebruikt worden om de ring een unieke look te geven.

Diamant

Een van de duurste materialen die in heel de wereld verkrijgbaar is; diamant. Zelfs kleine steentjes hebben een waarde van duizenden en soms tienduizenden euro’s. De bewerking van diamant gaat aan de hand van een proces waarbij de steen de hele wereld over reist.

Diamant is erg duur, en weinig budgetten laten het toe om ook maar een klein stukje te laten verwerken als versiering voor uw ring.

De prijs wordt bepaald door 4 factoren, deze staan bekend als de 4 C’s: Colour, Cut, Clarity en Carat. In het Nederlands: kleur, symmetrie, zuiverheid en karaat.
Hoe hoger de kwaliteit van het diamant, hoe hoger de prijs zal liggen.

Edelstenen

Als diamanten voor u een te hoge prijs hebben dan kunt u kiezen voor edelstenen, ook deze komen met een hoge prijs maar zijn goedkoper dan diamant. Deze kleurrijke stenen kunnen op prachtige wijze verwerkt worden in uw trouwring.

Afhankelijk van uw wens met betrekking tot de kleur kunt u een keuze maken welke edelsteen u wilt:

Blauw - Saffier (donker) of aquamarijn (licht)

Groen – Smaragd

Rood – Robijn

Bruin – Topaas

Paars/Roze – Topaas

Zirkonia

Deze steentjes zijn qua looks bijna identiek aan diamant, maar hebben een veel lagere prijs! Het is dan ook een perfect alternatief wanneer diamant ver buiten uw budget valt maar u toch iets in deze richting wilt laten verwerken op uw trouwring.

Zirkonia is niet goedkoop, maar wel aanzienlijk goedkoper dan diamant.

Parels

Vanaf de zeebodem opgedoken en uit oesters gehaald, parels hebben een lange weg afgelegd voordat zij kunnen worden verwerkt in uw trouwringen. Toch is dit materiaal ontzettend geliefd en wordt het veel verwerkt in sieraden, waaronder dus de ring die de liefde voor uw partner toont.

De prijs van parels ligt hoog, toch is het een van de aantrekkelijke materialen die u op uw trouwring kunt laten verwerken.

Kristal

U kunt bij kristal kiezen tussen kristalglas en bergkristal. Kristalglas wordt door de mens zelf gemaakt, door lood te vermengen met glas wordt prachtig kristal gemaakt dat op spectaculaire wijze het licht breekt. Deze kristalsoort moet minimaal 30% glas bevatten om wettelijk zo genoemd te worden.

Bergkristal wordt, zoals de naam al zegt, door de natuur zelf gemaakt en dan voornamelijk in bergen. Door hoge druk en hoge temperaturen wordt zand omgezet in kwarts. Dit materiaal wordt in een proces van miljoenen jaren gemaakt. U draagt dus een prachtig stukje natuurhistorie aan uw ringvinger.

Bewerkingen

Door uw trouwring te laten bewerken geeft u het een persoonlijke touch en maakt u de ring echt uniek. U kunt bijvoorbeeld tekst laten bewerken aan de binnenkant van uw ring, zoals uw namen, het liedje dat draaide toen u elkaar voor het eerst ontmoette of de datum waarop u gaat trouwen.

Het bewerken van de trouwring wordt graveren genoemd, dit kan met drie verschillende methodes.

Graveren met de hand

Hierbij brengt de juwelier met de grootste nauwkeurigheid handmatig gravuren aan op de ring. U kunt de gravuren aan de binnen- of buitenzijde laten aanbrengen.

Door uw trouwringen handmatig te laten graveren bent u verzekerd van een unieke trouwring, de gravure is als een handtekening van de juwelier.

Met een hard stuk staal worden vooraf getekende letters, cijfers of afbeeldingen gegraveerd in de ring, en heeft u voor altijd een persoonlijke touch.

Graveren met de machine

Hierbij wordt gebruikgemaakt van een mal, de machine zal dan aan de hand van deze mal gravuren aanbrengen op uw ring. Het nadeel van machinegravures is de onpersoonlijke touch, het uiterlijk van de letters staat vast in de mal en hier is geen enkele creativiteit bij toe te passen.

Graveren met de laser

Lasergravures zijn perfect op maat aan te brengen en geven uw trouwring een uniek element. Door een afbeelding te laden op de computer gaat de laser aan de slag. U kunt zelf aangeven wat u graag gegraveerd zou zien in uw trouwring, van de datum van uw bruiloft tot de persoonlijke handtekening van uw partner. Met lasergravures kunt u alle kanten op en is iedere wens te verwerken op uw trouwring.

Wat is uw ringmaat?

Als u weet welke elementen u graag wilt laten verwerken in uw trouwringen en het uiterlijk volledig hebt kunnen vaststellen dan is het tijd voor de laatste stap: de juiste afmetingen voor uw trouwring verkrijgen.

Bij de juwelier wordt met een ringenbos gemeten hoe groot de ring moet zijn. Deze meting vindt altijd plaats bij kamertemperatuur, omdat uw vingers dan de meest natuurlijke vorm hebben. Zo wordt uw ring niet te groot en ook niet te klein.
Belangrijk: Tijdens de meting met de ringenbos is het noodzakelijk vanaf de grootste ring te beginnen, zo kunt u exact meten welke maat het beste is voor uw ringvinger.

Let op: Uw trouwring hoeft niet met kracht op uw vinger gezet te worden, het is juist belangrijk dat de ring wat weerstand heeft wanneer u deze weer afdoet. Dat uw ring goed op uw vinger gaat is natuurlijk fijn, maar dat deze er niet afglijdt is nog veel belangrijker!

Geef een reactie