Trouwlocatie Rotterdam

Op zoek naar een trouwlocatie in Rotterdam?

Rotterdam kent een groot aantal prachtige trouwlocaties, uw bruiloft moet een speciale dag worden en gevierd worden op een unieke plek. De stad kent een rijke geschiedenis, de havenstad is daarom de ideale plek om uw speciale dag te vieren.

Er zijn in Rotterdam veel locaties om uw huwelijk te voldoen en te vieren. Deze locaties zijn door de gemeente benoemd tot officiële trouwlocaties en hebben hiervoor de juiste papieren gekregen. U kunt navraag doen bij gemeente Rotterdam of uw gewenste locatie een officiële trouwlocatie is.

In dit artikel leest u 7 adviezen bij het kiezen van een trouwlocatie in Rotterdam.

Wat zijn uw wensen?

Leg allereerst vast wat uw eigen wensen zijn. Hoe ziet u de bruiloft voor u, wilt u graag in een groot gebouw trouwen of kiest u liever toch voor een buitenlocatie? Wilt u bij het water trouwen, of toch liever onder een boom het ja-woord en de trouwringen aan elkaar geven?
Het zijn vragen als deze die u helpen vast te stellen hoe uw bruiloft eruit gaat zien en welke wensen hierbij meetellen. Schets voor uzelf de ideale bruiloft, welke elementen komen erbij kijken om alles volledig naar eigen smaak en verwachtingen te kunnen laten verlopen? Hoe maakt u uw eigen bruiloft onvergetelijk en zo uniek mogelijk?

1. Hele dag kunnen blijven

Hoelang wilt u op de locatie blijven? Als u de receptie en bruiloft op dezelfde locatie wilt laten plaatsvinden dan is het raadzaam om de trouwlocatie voor de gehele dag te boeken. Zijn deze beiden op een andere locatie dan kunt u ervoor kiezen om de locaties in dagdelen te boeken.

Als u een gehele dag op de locatie wilt blijven dan zult u vaak meerdere zaaltjes huren, elk met een eigen doel. Een zaal voor het ontvangst, een zaal voor de receptie en de bruiloft, en zalen voor de maaltijden. U kunt ook kiezen voor een zeer grote trouwzaal voor uw bruiloft, enkele trouwlocaties bieden dit aan.

Eventueel overnachten

Wat zijn uw plannen voor de dagen voor en na de bruiloft? U kunt een overnachting op locatie voor de bruidsgasten boeken.

De repetitie van de bruiloft wordt vaak de dag ervoor gedaan. Door belangrijke gasten die avond te laten overnachten zullen zij de volgende dag gegarandeerd op tijd zijn voor de ceremonie. Als uw locatie uit de buurt ligt van de woonplaatsen van uw gasten dan is het beleefd om voor hen op de trouwlocatie of nabij de trouwlocatie een slaapplek te boeken.

Ook kunt u de dag van de bruiloft zelf uw gasten laten overnachten op de mooie trouwlocatie. Er is altijd de optie om dichtbij een hotel of huis te boeken waar de gasten heerlijk kunnen uitrusten om zo uitgeslapen de ceremonie bij te kunnen wonen.

De bruid en bruidegom zullen hun huwelijksnacht ergens anders doorbrengen, wellicht zelfs in het buitenland, maar de gasten kunnen gezellig samen overnachten. Als uw bruidsfeest tot diep in de nacht door zal gaan dan is het fijn dat er voor de gasten een bed klaarstaat waar zij lekker in kunnen slapen na een geweldige feestdag.

2. Bereikbaarheid en parkeren

Is de trouwlocatie gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer? Uw gasten zullen op meerdere manieren naar uw bruiloft toe komen. Houd daarom rekening met veel auto’s en zorg dat de trouwlocatie voor alle gasten gemakkelijk te bereiken is. Een goede toegankelijkheid maakt het arriveren bij de bruiloft eenvoudiger.

Houd ook rekening met voldoende parkeerplaatsen voor alle genodigden. Een grote bruiloft vereist een grote parkeerplaats om alle auto’s van de gasten te kunnen parkeren. Eventueel kunt u iemand inhuren om de auto’s van uw gasten te parkeren, zodat zij in alle luxe arriveren op de locatie.

Toegankelijkheid

Als u gasten die slecht ter been zijn of oudere gasten verwacht dan moet u ook kijken of er voldoende voetpaden zijn, er een lift als alternatief voor de trap wordt aangeboden en de locatie rollator- en rolstoelvriendelijk is. Zo kunt u al uw gasten verwelkomen bij uw huwelijk.

3. Licht en muziek

De akoestiek, lichtval en de omgeving, het zijn elementen die de sfeer van uw bruiloft bepalen. Kies daarom voor een trouwlocatie die biedt wat u zoekt. Heeft u tijdens de bruiloft muziek van een live-optreden dan moet de muziek goed hoorbaar zijn voor alle gasten. In binnenruimtes moet de akoestiek goed zijn, buitenlocaties bieden een natuurlijke akoestiek maar vereisen wel een geluidsinstallatie.

De lichtval in de binnenruimte bepaalt hoe mooi de foto’s worden van uw bruiloft. Kies daarom voor een locatie met goede belichting, zodat iedereen de ceremonie goed kan zien.

Een andere factor die valt onder licht en muziek is het entertainment na de bruiloft en tijdens de receptie. Er wordt vaak flink gefeest na de bruiloft, en dit moet natuurlijk wel in stijl gedaan kunnen worden. Boek daarom een muzikaal optreden, of treed in overleg met de eigenaar van de trouwlocatie over vormen van entertainment voor uw bruiloft.

Voor de bruiloft en de receptie is vaak belichting en geluidsapparatuur nodig. U kunt dit huren bij een entertainmentbureau of navraag doen bij de verhuurder van uw trouwlocatie om te achterhalen of zij deze apparatuur verhuren. De laatste optie is in veel gevallen goedkoper, u krijgt korting op het huren van deze apparatuur wanneer u de trouwlocatie boekt. In enkele gevallen zit de verhuur hiervan al bij de prijs inbegrepen.

4. De ruimte/aantal stoelen

Vooraf aan uw bruiloft verstuurt u de uitnodigingen. Genodigden geven aan met hoeveel zij komen en op basis hiervan kunt u het aantal gasten vaststellen.

Bij het kiezen van een trouwlocatie moet u een inschatting maken hoeveel gasten er zullen komen, hoe groot de ruimte moet zijn waar de plechtigheden worden gehouden en hoeveel zit- en staplaatsen er zullen zijn. Voor een bruiloft zijn voldoende zitplaatsen belangrijk, de plechtigheid kan flink wat tijd kosten dus is het fijn als gasten hier lekker bij kunnen zitten.
Voor de receptie zijn staplaatsen vaak voldoende, vooral omdat er flink gefeest wordt zijn zitplaatsen bij recepties overbodig. Als u ook een lunch of diner laat serveren (hierover in de volgende kop meer) dan zult u wel voldoende zitplaatsen en eettafels voor uw gezelschap moeten boeken.

Bij het kiezen van een ruimte moet u ook rekening houden met de regels en voorwaarden van de trouwlocatie. Kunnen al uw wensen die u voor uw bruiloft heeft voldaan worden, zoals het binnen loslaten van bruidsduiven, eten en drinken of het gebruik van kaarsen in verband met brandveiligheid? Als u hier vooraf al rekening mee houdt dan komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Kiest u ervoor om buiten elkaar het ja-woord te geven dan is het fijn als u altijd een Plan B heeft in geval van slecht weer. In Nederland regent het regelmatig, helaas garandeert een trouwdag geen prachtig weer. Mocht de weersverwachting op uw trouwdatum tegenvallen dan kunt u altijd naar binnen en daar de bruiloft houden.

5. Catering

Welke wensen heeft u wanneer het aankomt op de catering voor de receptie? In overleg met de verhuurder van de trouwlocatie kunt u de opties die de bruiloftslocatie biedt overwegen. Wanneer u een lunch of diner wilt laten verzorgen voor uw gasten dan is catering onmisbaar. U heeft zelf geen zorgen, de bereiding van de maaltijden wordt volledig onderhanden genomen.

Vraag naar de mogelijkheden van catering bij uw trouwfeest en zorg dat u een gevarieerd aanbod aan maaltijden heeft voor uw genodigden. Stel voor dat u een keer langskomt om te proeven wat de cateraar voor uw bruiloft kan bereiden. U wilt uitsluitend het lekkerste eten op uw bruiloft, dus door vooraf een keuring te doen weet u of de cateraar van de trouwlocatie voldoet aan uw wensen, of dat u beter een eigen cateraar kunt inhuren die beter aansluit bij uw smaak en de smaak van uw gasten.

Faciliteit

De faciliteiten op de trouwlocatie zijn essentieel, u wilt voldoende garderoberuimte bieden om de jassen en eigendommen van uw genodigden te kunnen ophangen. Uw trouwlocatie zal daarom dus een ruime garderobe moeten hebben, afhankelijk van het aantal gasten op uw bruiloft en receptie.
Zorg daarnaast ook dat er voldoende toiletten zijn voor uw gasten. Als u een uitgebreide bruiloft en receptie organiseert met een groot aantal gasten dan is het belangrijk om ook voldoende toiletten dichtbij te hebben.

6. Financiën

Tijdens het plannen van uw bruiloft komen een hoop kosten naar boven. Een bekende kostenpost is de trouwlocatie, deze moet ruim vooraf geboekt worden. De verhuurder werkt met speciale afspraken met betrekking tot de betaling hiervan.

Vraag vooraf aan uw boeking naar een schatting van de kosten. Wanneer u bij meerdere trouwlocaties informeert krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten bij verschillende locaties. Zo kunt u op een later tijdstip ook het kostenplaatje meenemen in het maken van een beslissing.

Het is gebruikelijk dat u vooraf al een deel van het bedrag stort. Spreek daarom met de verhuurder af wat de totale kosten zullen bedragen, welke betalingstermijnen er zijn en op welke data deze bedragen overgemaakt moeten worden. U wilt zeker zijn dat u op de dag van de bruiloft gegarandeerd bent van uw locatie, met duidelijke afspraken wordt gezorgd dat u deze garantie heeft.

Tijdens het tekenen van het contract moet u goed kijken welke kosten er worden berekend. Zijn er bijvoorbeeld extra kosten als u toch meer stoelen nodig hebt? Wellicht zijn er zelfs verborgen kosten die alleen in het contract staan maar niet door de verhuurder zijn genoemd. Lees daarom uw contract rustig door en vraag het uw verhuurder wanneer iets u niet helemaal duidelijk is. Zo weet u zeker dat uw trouwdag verloopt zoals u het altijd al in gedachte heeft gehad.

7. Trouwfoto’s maken

Na het ja-woord moet de bruiloft ook nog voor altijd vastgelegd worden op foto’s. Uw trouwfoto’s zullen tientallen jaren met u meegaan, u zult deze koesteren.

Het is daarom fijn als uw trouwlocatie ook gelegenheid biedt om prachtige bruidsfoto’s te maken. Wilt u foto’s in de natuur of kiest u voor foto’s met uw familie op een podium in de trouwzaal? U kunt een trouwfotograaf inhuren om deze foto’s te laten maken, maar zonder prachtige locatie kunnen zij geen wonderen verrichten. Zorg daarom voor een locatie met elementen die u wilt laten vastleggen op uw foto, tenslotte trouwt u maar één keer.

Geef een reactie