Restaurant Bruiloft Rotterdam

Ga trouwen in een restaurant in Rotterdam

Uw bruiloft wordt de mooiste dag van uw leven, u viert het met uw vrienden en familie. Van trouwlocatie tot prachtige witte duiven, uw bruiloft moet tot in de puntjes perfect worden georganiseerd.

Als u voor of na uw bruiloft, bijvoorbeeld na een rondrit in de trouwauto, een lekker hapje wilt eten dan heeft u veel opties. Afhankelijk van uw smaak en preferenties kunt u een keuze maken.

In dit artikel leest hoe u eenvoudig een restaurant dat volledig voldoet aan uw wensen voor uw huwelijksdiner kunt vinden.

Hoeveel genodigden zijn er?

Het belangrijkste element in het plannen van uw bruiloft diner is het aantal genodigden, afhankelijk hiervan moet u een ruimte boeken die groot genoeg is voor iedereen. Gemiddeld kunnen er 6-8 genodigden plaatsnemen aan een tafel, u wilt graag dat iedereen comfortabel kan zitten en dineren.

Als u met een groot gezelschap bent dan kunt u kiezen voor een grote ruimte, u zult dit vinden bij grotere restaurants. Vaak hebben zij een speciale ruimte in het gebouw voor evenementen, waaronder bruiloftsfeesten, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Deze ruimte kunt u huren voor bepaalde tijd, vaak betaalt u per uur of wordt de prijs verrekend met het diner.

Voor een kleiner gezelschap zijn kleine restaurants beter, hierbij hoeft u niet direct een grote zaal te huren maar kunt u met een klein zaaltje al lekker uw trouwdag vieren en genieten van het heerlijke diner.

U moet natuurlijk ook vastleggen wie waar komt te zitten tijdens het diner. Later in dit artikel wordt de tafelschikking uitgebreid toegelicht en worden enkele tips gegeven.

Op welke locatie wilt u eten?

Wanneer u een inschatting heeft kunnen maken van het aantal gasten dat met u mee zal dineren kunt u rondkijken naar potentiële restaurants waar u het diner gaat nuttigen.

Als u van de natuur houdt dan kunt u natuurlijk het best kiezen voor een restaurant dat gelegen is aan het water of in een bos. Viert u uw bruiloft in het centrum dan kunt u daar een van de restaurants boeken.

Afhankelijk van de locatie wordt de prijs bepaald. Vaak kost het huren van een ruimte in het centrum aanzienlijk meer dan wanneer u een ruimte in een restaurant huurt dat gelegen is buiten het centrum, zoals in een bos.

U kunt prachtige landhuizen of kastelen afhuren, u betaalt hier aanzienlijk meer voor een ruimte. Deze unieke locatie biedt u een prachtige ervaring en zal uw trouwdag compleet maken.

Het is raadzaam verschillende restaurants en zalen in uw omgeving te bezoeken en de sfeer te bekijken. Er zit geen druk achter het maken van een keuze, dus probeer bij meerdere locaties te oriënteren en beoordeel wat het beste bij uw wensen aansluit.

Verder in dit artikel leest u over de verschillende menu’s van restaurants.

Op welk tijdstip wilt u dineren?

Een ruimte in een restaurant moet vaak maanden van te voren geboekt worden, u wilt zeker zijn dat u op uw trouwdag terecht kunt voor een diner. U moet dus ook geruime tijd voor uw trouwdatum plannen hoe laat u wilt eten.

U kunt de boeking van de ruimte dan afstemmen op uw eigen wensen, wilt u bijvoorbeeld een uur voor de aanvang van het diner al terecht kunnen in het restaurant, of wilt u direct aan het diner beginnen wanneer u aankomt? Afhankelijk van het tijdstip waarop er gedineerd zal worden kan het restaurant een reservering maken.

Voor een diner moet u enkele uren uittrekken, boek het restaurant daarom ruim. Als u verwacht anderhalf uur te dineren dan is het handig om voor twee en een half uur te boeken. Zo kunt u voor en na het diner nog uitgebreid praten met de aanwezigen.

Vaak wordt na het diner nog flink gedronken en gefeest. U kunt dan kiezen voor een restaurant met een open bar en een dansvloer. Zo heeft u echt de dag van uw leven en kunt u uw gasten verblijden met de lekkerste drankjes. Bij veel restaurants en cafés huurt u bij een open bar ook een bartender in. Afhankelijk van de talenten en vaardigheden van de bartender kan het een prachtige avond worden.

Kiest u voor een restaurant of een cateraar?

Tijdens uw zoektocht naar het beste restaurant is het belangrijk om uzelf af te vragen wat u liever heeft: het eten dat door het restaurant wordt geserveerd of catering van een andere partij.

Het is in enkele gevallen mogelijk een zaal in een restaurant te huren zonder dat u hier dineert, en dan uw eten te laten bereiden door een cateringbedrijf. Toch hebben veel restaurants dit liever niet, zij zien liever dat u ook het diner door hen laat verzorgen. Zo kunnen zij u een totaalpakket aanbieden.

Als u toch liever voor een cateraar kiest dan moet u goed kijken wat uw wensen zijn. Het kan voorkomen dat u niet terecht kunt bij een restaurant, omdat zij liever hebben dat zij de maaltijd voor u mogen verzorgen.

Vraag daarom na bij uw trouwlocatie of er mogelijkheden zijn om de catering daar te laten verzorgen. U kunt de cateraar dan al het eten laten bezorgen op de trouwlocatie, en lekker bediend worden.

Het verschil in prijs tussen een cateraar en restaurant kan groot zijn. Omdat u bij catering vaak ook nog ergens een ruimte moet huren kan het kostenplaatje hoog oplopen. Bij een restaurant krijgt u speciale pakketprijzen omdat u een ruimte huurt en ook het diner bij hen afneemt. Overweeg dus welke optie het beste binnen uw budget past en wat u het liefst op uw trouwdag wilt.

Wat wilt u op het menu hebben staan?

Als u een keuze heeft kunnen maken tussen restaurant of cateraar dan is het belangrijk dat u weet wat u op het menu wilt hebben staan.

Het is gebruikelijk om de genodigden meerdere opties te bieden bij het bruiloft diner. U kunt meerdere gerechten op het menu laten zetten en uw genodigden laten kiezen wat zij het liefst  eten tijdens het diner.

U hoeft het menu niet ontzettend uitgebreid te maken, als u uw gasten twee of drie opties biedt dan zullen zij hier al voldoende aan hebben. Houd daarnaast ook rekening met eventuele allergieën of dieetwensen van uw gasten, het is vervelend als zij de maaltijd niet kunnen eten vanwege persoonlijke wensen.

Wilt u uw genodigden een ruime keuze bieden dan kunt u voor het buffet kiezen. Zo kan iedereen zelf kiezen wat er op het bord wordt gelegd en zullen alle aanwezigen de maaltijd volledig naar wens kunnen samenstellen. Cateraars verzorgen over het algemeen buffetten, restaurants werken in veel gevallen met een beperkt menu waaruit uw gasten zullen moeten kiezen. Probeer het aanbod zo goed mogelijk op uw gasten en eigen wensen af te stemmen, zo heeft u het lekkerste bruiloft diner.

Hoe gaat u de tafels indelen?

Naarmate u uw bruiloft diner verder in uw hoofd uitwerkt komt er een punt waarop u belangrijke keuze moet gaan maken: wie zit bij wie aan tafel?

Er zijn speciale etiquette die toegepast worden bij een bruiloft diner. Uiteraard hoeft u zich niet exact aan deze etiquette te houden, het zijn slechts richtlijnen die u kunt aanhouden tijdens het samenstellen van een tafelschikking.

Het bruidspaar zit in het midden van de zaal en van de tafels. Hieromheen worden andere tafels gezet waar de rest van de genodigden aan plaats mag nemen.

Aan de tafel van het bruidspaar zullen ook andere belangrijke gasten plaatsnemen, waaronder de ouders en eventueel andere familie. Het is gebruikelijk dat de bruidegom plaatsneemt aan de linkerkant van de bruid, de vader van de bruidegom neemt dan plaats aan de linkerkant van de bruidegom. Aan de rechterkant van de bruid zit traditioneel de moeder van de bruid, in bepaalde settings kan ook gekozen worden voor de vader van de bruid.

De indeling van de tafel van het bruidspaar ligt natuurlijk volledig in uw handen. U mag zelf bedenken wie waar komt te zitten.

Het is gebruikelijk om de bruidsmeisjes en getuigen aan dezelfde tafel te laten plaatsnemen. Als zij zelf partners meebrengen is het vaak nodig de tafels uit te breiden of de groepen te verdelen over meerdere tafels.

Om een goed overzicht te kunnen bieden aan uzelf en aan uw gasten is het fijn om met naamkaartjes te werken. Zo ziet iedereen gemakkelijk waar zij zitten. U kunt ook een plattegrond laten drukken van de tafels en alle namen hierbij zetten. Het is zo gemakkelijk in een overzicht te zien waar iedereen plaats kan nemen, en men kan eventueel al vooraf aan het diner wisselen indien zij dit wensen.

Hierbij nog enkele creatieve tips voor uw naamkaartjes:

Laat snoepjes of chocolade bedrukken met de namen van uw genodigden

Gebruik kleurrijke kaartjes in combinatie met versieringen om uw gasten duidelijk te maken waar zij zitten. Stem deze kaartjes af op de rest van de versiering die aanwezig is op tafels of in de ruimte.

U kunt het servies of de glazen op tafel gebruiken om de naamkaartjes op te bevestigen.

Nog een extra tip voor tijdens uw bruiloft diner: Leg op elke tafel een wegwerpcamera neer zodat uw gasten mooie foto’s kunnen maken van het diner. Deze kunt u dan laten ontwikkelen, u heeft dan direct honderden foto’s van uw diner. Zo hoeft u zelf geen foto’s te maken en krijgt u toch onvergetelijke herinneringen van uw bruiloft in beeld.

Geef een reactie