Bruiloftcatering Rotterdam

Bruiloftcatering in Rotterdam verheerlijkt uw dag

Op uw trouwdag wilt u alles zo onvergetelijk mogelijk maken, een belangrijk onderdeel hier van is natuurlijk het eten. Na de bruiloft is er vaak nog een receptie waar men wat eten en drinken geserveerd krijgt, vaak wordt er een speciaal diner gehouden als feest voor de bruiloft. Hierbij komen allerlei lekkere hapjes voorbij, welke geserveerd worden door de catering bij de bruiloft.

Het inhuren van catering voor uw bruiloft kan veel tijd en stress schelen, het verzorgen van genoeg eten voor uw gasten is een belangrijke taak op uw trouwdag. Door dit, zoals u bij de bruidstaart ook doet, volledig uit handen te geven kunt u de focus leggen op andere belangrijke aspecten van uw bruiloft. In dit artikel vindt u daarom 5 adviezen voor de catering bij uw bruiloft.

1. Vraag een voorbeeldmenu

Om een goed inzicht te krijgen in de verschillende gerechten die de catering bij uw bruiloft kan serveren is het handig om naar een voorbeeldmenu te vragen. Dit menu kunt u aanvragen bij de cateraar, zo zorgt u dat u snel een blik kunt werpen op alle mogelijkheden. De cateraar kan de gerechten op dit menu goed bereiden voor een groot aantal gasten.

Door bij meerdere cateraars een voorbeeldmenu aan te vragen kunt u een goed zicht krijgen op de vele opties die u heeft, op basis van deze menu’s kunt u keuzes maken welke gerechten u het meest bevallen. Uiteindelijk kunt u dan kiezen voor de cateraar die het meest aansluit bij de wensen die u heeft opgeteld.

2. Voor hoeveel gasten is het?

De cateraar moet weten voor hoeveel mensen er eten bereid moet worden, zorg daarom ook dat dit vooraf duidelijk is. Als u enkele tientallen mensen verwacht dan zal de cateraar ruim van te voren moeten starten met het bereiden van al het eten en drinken. De cateraar zal daarnaast ook inkopen moeten doen, om zeker te zijn dat er genoeg eten en drinken voor al uw genodigden is zult u dus ruim vooraf moeten aangeven hoeveel mensen u verwacht.

3. Hoe wordt er afgerekend?

In veel gevallen zal de cateraar de gerechten volledig verzorgen, hierbij mogen de genodigden zelf aangeven welk gerecht zij graag willen. Het is dan gebruikelijk dat de cateraar ook direct alle drankjes verzorgd, hierbij moet u  goed navragen hoe u hiervoor zult moeten betalen. Bij sommige cateraars betaalt u een bepaald bedrag per drankje, andere cateraars berekenen een prijs per persoon en geven vervolgens onbeperkt drankjes.

4. Wordt er alcohol geschonken?

Bij veel bruiloften wordt gekozen om alcohol te schenken, wanneer u dit ook op uw bruiloft wilt dan is het handig dit vooraf aan te geven bij uw cateraar. Deze kan dan voorbereidingen treffen voor het feest, deze zal alle alcohol dan inkopen en vervolgens serveren tijdens uw receptie. In veel gevallen kunt u de cateraar ook vragen om eventuele genodigden met een drankje teveel op nog meer drankjes te weigeren.

5. Kunt u  een keer proeven?

Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de hapjes en drankjes van de cateraar is het handig om een keer te gaan proeven. Ga eens langs bij het restaurant van de cateraar, bel voor een afspraak om te komen proeven of e-mail de eigenaar van het cateraarbedrijf. Als u een keer kunt komen proeven dan krijgt u een beter beeld van alle mogelijkheden van de verschillende gerechten en de smaken.

Geef een reactie