Bruidsduiven Rotterdam

Symbolisch uw huwelijk sluiten

Een bekende traditie bij een huwelijk is het loslaten van witte duiven, deze vogels staan ook bekend als bruidsduiven. Nadat het huwelijk is gesloten gaan bruid en bruidegom naar buiten, vervolgens krijgen zij een mooie witte duif overhandigt en laten zij tegelijkertijd een duif los. De bruidsduif is ook in Rotterdam een geliefde traditie, regelmatig worden er voor het stadhuis van Rotterdam duiven losgelaten.

Het loslaten van bruidsduiven is erg symbolisch, de witte duif staat voor vrede en verzoening. Wanneer het pasgetrouwde paar samen tegelijkertijd een duif loslaat dan staat dit symbool voor de vrede en verzoening die zij samen tegemoet gaan.

Mooie bruidsduiven huren in Rotterdam

Als u graag bruidsduiven op uw bruiloft wilt hebben dan is het handig hier ruim van te voren naar te zoeken, door de grote populariteit van de vogels moet er vaak enkele weken van te voren geboekt worden. Het is daarom handig om ruim voor de bruiloft een reservering te plaatsen, zelfs al voordat u de trouwkaarten op de bus doet. U kunt enkele duivenhouders vinden via het internet, vaak wordt er ook lokaal geadverteerd voor de houders.

Wanneer u een weddingplanner heeft ingehuurd dan kunt u aangeven dat u de wens heeft om bruidsduiven los te laten op de dag van uw bruiloft. Er zal dan worden gezorgd dat de duiven losgelaten kunnen worden nadat het huwelijk voltrokken is. Het symbool van vrede en verzoening zal dan ook op uw bruiloft afgebeeld kunnen worden.

Andere kleur duiven

De traditionele witte duif lijkt steeds meer te verdwijnen uit het beeld van bruiloften. Er kan tegenwoordig ook gekozen worden voor duiven met een andere kleur vacht, dit verklaart dan ook de daling in het aantal aanvragen van de echte witte duif. Het is uniek om te kiezen voor een duif die een andere kleur dan wit is, het is daarom dus ook een leuke manier om uw bruiloft wat unieker te maken.

Voor duiven van een andere kleur kunt u vaak gewoon terecht bij dezelfde duivenhouders. De duiven zullen op uw bruiloft worden bezorgd, onder toezicht van de duivenhouder zullen de duiven losgelaten worden. Nadat de duiven wegvliegen zullen zij terugkeren naar de houder, deze zal hen weer vangen.

Kies voor bruidsduiven Rotterdam

Om zeker te zijn dat u goede bruidsduiven zult hebben op uw bruiloft is het fijn als u kiest voor een goede duivenhouder. Zo bent u gegarandeerd van gezonde duiven die op uw bruiloft worden losgelaten. Er zijn duivenhouders die de duiven volledig natuurlijk opvoeden, zij krijgen dus ook biologische voeding die ten goede is van de duiven. Bij witte duiven is de kwaliteit van de vacht erg belangrijk, deze moet erg mooi wit zijn. Wanneer u kiest voor natuurlijke witte duiven dan zal de vacht optimaal wit zijn, de duiven worden hierbij dus goed behandeld.

Wanneer u gebonden bent aan een specifiek budget voor de bruidsduiven dan is het goed om te kiezen voor een lokale duivenhouder. Doordat u bij het huren van de duiven vaak een reisvergoeding per kilometer betaalt kunt u beter niet kiezen voor een houder die tientallen kilometers moet afleggen.

Geef een reactie