Trouwpakken Rotterdam

Kies voor trouwpakken Rotterdam als shoplocatie

Mannen moeten er op hun trouwdag op hun opperbest uitzien, de vrouw doet ook altijd haar best om er perfect uit te zien. Terwijl vrouwen zich uitgebreid mooier laten maken met bijvoorbeeld bruidsmake-up, een prachtige bruidsjurk en bruidsschoenen die perfect matchen, zullen mannen zich vooral richten op het selecteren van de juiste trouwpakken. Rotterdam heeft hier een prachtig antwoord op.

Bij het kiezen van een goed trouwpak komt echter nog heel wat kijken, tenslotte moet u wel de juiste kiezen om er op de onvergetelijke dag heel goed uit te zien. Trouwpakken koopt u over het algemeen bij een bruidsmodewinkel, hier kunnen ook andere benodigdheden zoals bruidsschoenen worden aangeschaft. Vaak wordt er een totaalpakket samengesteld door de winkel, volledig gebaseerd op de eigen maten en wensen.

In dit artikel vindt u 4 adviezen bij het kopen van uw maatpak.

1 Weet waar men over praat

Bij het passen van een maatpak kunnen er allerlei termen naar boven komen waar u nog nooit van gehoord heeft, dit is echter helemaal geen probleem. Hier een aantal termen die werknemers van de bruidsmodewinkel kunnen gebruiken inclusief betekenis, zo bent u hier helemaal op voorbereid bij het kopen van het pak.

 • Pandjesjas/Jacquet

Zeer chique optie voor de bruidegom, een jas van donkere kleur die over een net overhemd en stropdas wordt gedragen. De open bovenzijde in het midden van de jacquet laat de stropdas goed uitkomen. Het is gebruikelijk dat andere gasten die een rol hebben in de bruiloft ook een jacquet dragen als de bruidegom dit doet.

 • Smoking

Net trouwpak dat los gedragen wordt, vaak in donkere kleuren of gewoon zwart. Hierbij koopt u een jasje en broek in dezelfde stijl, op maat gemaakt.

 • Rokkostuum

Ouderwetse bruiloften zijn vaak zeer formeel, verder dan het rokkostuum kan de bruidegom niet gaan als het op formeel aankomt.

 • Single-breasted

Houdt in dat er één rij knopen op het jasje zit.

 • Double-breasted

Houdt in dat er een dubbele rij knopen op het jasje zit.

 • Revers

Dit is de uitloop van de kraag van het trouwpak.

 • Revers Notched

De standaardvorm van de kraag op een jasje, erg populair.

 • Revers Peaked

Hierbij steken de zijkanten van de kraag omhoog in plaats van omlaag, zodat deze beter opvallen.

 • Revers Shawl

Een sjaalvormige kraag met een ronde vorm rondom de nek.

 • Plastron

Nekaccessoire voor de bruidegom, vergelijkbaar met een stropdas maar dan korter en breder.

 • Pochet

Vierkante doek opgevouwen, wordt in het borstzakje van het trouwpak geplaatst.

 • Manchetknopen

Wordt gebruikt bij overhemden onder het trouwpak, dit is een alternatief op de normale knoop. De manchetknopen hebben een betere uitstraling en zijn hierdoor chiquer.

2 Let op uw eigen stijl

Kies altijd een trouwpak dat exact aansluit bij uw eigen stijl, dit is een belangrijk aspect bij het uitzoeken van bruidsmode. Schroom hiervoor niet om meerdere pakken te passen en te proberen, uiteindelijk leidt dit ertoe dat u een pak kiest dat perfect aansluit bij uw eigen stijl en persoonlijkheid. Het trouwpak is na de bruidsjurk het belangrijkste aspect van de trouwdag, veel genodigden zullen hier hun complimenten op leveren. Zorg daarom dat u er top uitziet en uw eigen stijl verwerkt.

3 Wees op tijd met uw trouwpak

Het is zonde als u te laat bent met het selecteren van een goed pak. Probeer minimaal 10 weken voor de bruiloft al het trouwpak uitgekozen te hebben. Doordat het pak nog op maat gemaakt moet worden zal er wat tijd overheen gaan alvorens het pak volledig klaar is. De bruidsmodewinkel zal het pak eerst opsturen naar een externe partij, in enkele gevallen voeren zij dit zelf ook uit. Zodra het trouwpak klaar is kunt u het komen ophalen.

4 Koop het trouwkostuum in Rotterdam

Als u in Rotterdam woont of in de havenstad gaat trouwen dan is het altijd raadzaam om voor de trouwpakken Rotterdam als winkellocatie kiezen. De stad is rijk aan veel bruidsmodewinkels, zowel in de buitenwijken als in het centrum. Door een lokale winkel te kiezen kunt u altijd op het laatste moment ruilen wanneer het pak vies wordt of scheurt. Zo is de trouwdag in ieder geval nog te redden.

Geef een reactie