Trouwfotograaf Rotterdam

Trouwdag laten vastleggen met een trouwfotograaf in Rotterdam

U gaat binnenkort trouwen en u wilt deze herinneringen natuurlijk voor de rest van uw leven met u mee dragen. Fysiek doet u dit met een prachtige trouwring aan uw ringvinger, maar mentaal maakt u herinneringen op honderden verschillende manieren. Om deze herinneringen lang met u mee te dragen laat u uw trouwdag in beeld brengen door een trouwfotograaf, deze kan op unieke wijze prachtige foto’s maken van de speciale dag.

Voor uw trouwdag wilt u uitsluitend het beste, tenslotte gaan de foto’s mee tot ver in uw leven. U kunt uw onvergetelijke dag maar eenmaal vastleggen, dus is het fijn als het ook op de beste wijze wordt gedaan.

U leest in dit artikel hoe u de perfecte trouwfotograaf voor uw bruiloft in Rotterdam kunt vinden, om zo zeker te zijn dat uw dag op de beste manier wordt vastgelegd en deze nooit zal worden vergeten.

Wat voor foto’s wilt u laten maken?

U kunt op uw trouwdag verschillende soorten foto’s laten maken, u kunt onder andere kiezen om uitsluitend foto’s tijdens uw ceremonie te laten maken. De bruidsreportage kent verschillende vormen. Het is ook mogelijk veel meer foto’s te laten maken, bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding van de ceremonie of na afloop met familie als u echt getrouwd bent.

Stel daarom zelf vast wat voor foto’s u wilt laten maken op uw trouwdag, variërend van begin tot eind. Als u graag heeft dat alles van de gehele dag op de juiste wijze in beeld wordt gebracht dan kunt u het beste kiezen voor een trouwfotograaf die luistert naar uw wensen en de gehele dag beschikbaar is.

Foto’s kunnen binnen en buiten gemaakt worden, voor beiden is een andere camera of andere lens nodig. Het is fijn als de trouwfotograaf dit meeneemt, dus u moet vooraf aangeven op welke plekken op uw trouwlocatie u de foto’s wilt laten maken. Zo bent u verzekerd van de beste foto’s op uw trouwdag, welke u uw hele leven met u mee kan dragen.

Bekijk beoordelingen van de trouwfotograaf

Naarmate u een beter beeld krijgt van de wensen die u zelf heeft bij de foto’s kunt u op zoek gaan naar een trouwfotograaf die deze foto’s voor u kan maken. Tijdens de zoektocht naar een goede fotograaf is het bijzonder slim om te kijken naar de beoordelingen die deze fotograaf al heeft gekregen van klanten waar eerder mee is gewerkt. Deze klanten geven u een goed beeld van de kwaliteit van de foto’s die de fotograaf maakt.

Via internet kunt u in enkele muisklikken beoordelingen vinden van een trouwfotograaf. Daarnaast worden op de website van de fotograaf vaak referenties weergeven van tevreden klanten, in enkele gevallen worden een aantal foto’s van deze klanten met de referentie gepubliceerd om zo een goed beeld te krijgen van de foto’s die worden gemaakt.

Als u op internet niets kunt vinden over een trouwfotograaf dan kunt u altijd aan uw eigen vrienden en familie vragen of zij een goede fotograaf weten voor uw bruiloft. Vrienden die recentelijk zijn getrouwd hebben ongetwijfeld ook een fotograaf ingehuurd en kunnen u hierom advies geven bij het maken van een keuze, of u doorsturen naar de fotograaf die zij gekozen hebben.

Hoe is de kwaliteit van afgeleverd werk?

Heeft u enkele trouwfotografen gevonden die goede referenties hebben? Ga dan na hoe goed de kwaliteit van de genomen foto’s is. U zult vergelijkbare foto’s krijgen van uw eigen trouwdag, dus de kwaliteit van eerder geleverd werk is ontzettend belangrijk bij het maken van een goede keuze.

U kunt vaak meerdere foto’s die zijn gemaakt door de trouwfotograaf vinden op de website. Surf daarom naar de website van de fotograaf en kijk naar het portfolio. Mist het portfolio of vindt u dat er te weinig foto’s beschikbaar zijn dan kunt u via de website contact opnemen met de fotograaf en hen om enkele voorbeelden vragen.

Wanneer u van meerdere fotografen enkele voorbeelden heeft kunnen krijgen zult u een betere keuze kunnen maken. Op basis van de kwaliteit van de foto’s is een besluit eenvoudiger te maken. Kies voor een trouwfotograaf die foto’s maakt die bij u in de smaak vallen, want zo kunt u uw eigen trouwdag ook laten vastleggen.

Aflevering van de foto’s

Een belangrijk aspect dat moet meespelen bij het maken van een keuze is de aflevering van de trouwfoto’s. U wilt dat de kwaliteit van de foto’s perfect is, maar ook de aflevering hiervan moet perfect zijn. Foto’s kunnen op verscheidene wijzen worden afgeleverd, digitaal, in een fotoboek of bijvoorbeeld op canvas. U heeft zelf eigen wensen wanneer het aankomt op de aflevering, dus zorg er ook voor dat u een fotograaf kiest die naar deze wensen luistert.

Menig trouwfotograaf zal de foto’s in ieder geval digitaal aan u leveren. Zij kunnen de foto’s op een USB-stick zetten en deze aan u overhandigen, of zij maken het voor u mogelijk de foto’s online te bekijken en via deze weg ook te downloaden. Beide methodes zijn prima, het is maar net waar uw preferentie ligt.

Zelf, of in samenwerking met een drukkerij, stelt een fotograaf naar wens een trouwalbum van uw bruiloft samen. Hierbij worden de mooiste foto’s en de belangrijkste momenten samen gebundeld in één album, zo kunt u rustig door de belangrijkste dag van uw leven bladeren en nooit meer een moment vergeten.

Wanneer u de foto’s zelf digitaal geleverd krijgt kunt u ervoor kiezen om het trouwalbum door een ander bedrijf te laten samenstellen, bijvoorbeeld wanneer de trouwfotograaf deze dienst zelf niet aanbiedt.

Stel vast wat uw budget is

Als u een keuze wilt maken tussen verschillende fotografen dan is de kans groot dat uw budget een significante rol zal spelen in het maken van een juiste keuze. U wilt liever niet teveel betalen, maar juist wel uw trouwdag op unieke wijze laten vastleggen. Op basis hiervan moet u een keuze gaan maken, en eventueel een gulden middenweg vinden.

Wees wel voorzichtig, u wilt voorkomen dat u een trouwfotograaf kiest met weinig ervaring of niet de juiste instelling. Probeer daarom niet te besparen op uw trouwfoto’s, tenslotte worden deze maar één keer gemaakt. Een goede trouwfotograaf is overal aanwezig op uw bruiloft en loopt of rent constant heen en weer om vanuit de juiste hoek met de beste belichting het moment vast te leggen. U wilt een goede fotograaf die dit allemaal doet, en als u probeert te besparen zorgt u er juist voor dat u exact het tegenovergestelde doet.

Kies daarom voor een ervaren fotograaf die luistert naar uw wensen, en probeer het budget hierbij op de achtergrond te houden. De kosten van een trouwfotograaf, vaak inclusief bruidsreportage, kunnen verschillen van 600 tot 2200 euro, bij de goedkope trouwfotograaf zult u andere kwaliteit foto’s krijgen dan de fotograaf die een veel hogere prijs rekent. Houd dit altijd in uw achterhoofd bij het maken van een beslissing.
Het budget moet bij het maken van de keuze geen grote rol spelen, maar is wel een factor die meespeelt. Toch is het handig om iets meer te betalen voor perfecte kwaliteit, tenslotte maakt u deze trouwdag maar één keer mee.

Laat de trouwfotograaf lekker doorklikken

U wilt natuurlijk dat alles op de trouwdag goed wordt vastgelegd. Van de voorbereidingen vroeg in de ochtend tot de afterparty ver na de trouwceremonie. Als u een gesprek aangaat met een fotograaf dan kunt u hier dus ook heel open over zijn. Het is fijn als u zo veel mogelijk foto’s hebt, uiteindelijk kunt u dan de beste foto’s hieruit filteren en een selectie maken.

Om deze reden kunt u de trouwfotograaf vertellen dat zij zo veel mogelijk foto’s kunnen maken en dat er geen limiet hoeft te zijn. Als u samen gaat werken met een fotograaf dan is het slim om te kijken of er wellicht een tarief per foto berekend wordt. Het is fijn als u veel foto’s van de trouwdag hebt, maar het is toch een nare verrassing als hier achteraf plotseling een heel erg hoge rekening voor komt.

U kunt dit voorkomen door voortijdig met de fotograaf een gesprek te hebben en uw wensen aan te geven. Als u alles wilt laten vastleggen dan zal de fotograaf zich hier op de juiste wijze op voorbereiden en voldoende opslag voor foto’s meenemen. Het is vervelend als de trouwfotograaf halverwege de dag ineens onvoldoende ruimte heeft op de geheugenkaartjes, door het vooraf aan te geven zal deze ook voldoende geheugenkaartjes meenemen.

Is de trouwfotograaf de gehele dag beschikbaar?

Het kan wenselijk zijn de gehele dag in beeld te laten brengen. Aan het begin van de dag zult u allerlei voorbereidingen treffen met familie en vrienden om de trouwceremonie volledig naar wens te maken. Deze momenten kunnen ook door uw fotograaf worden vastgelegd. Gedurende de dag zullen er regelmatig fotomomenten zijn met familie op speciaal gekozen plekken op uw trouwlocatie. In de avond heeft u een bruiloft diner en wellicht nog meerdere drankjes op de dansvloer achteraf.

Al deze momenten en activiteiten op uw trouwdag moeten op de juiste wijze in beeld worden gebracht. Dit kan uitsluitend als uw trouwfotograaf de gehele dag aanwezig is. Het kan zijn dat u slechts de trouwceremonie wilt laten vastleggen, dan heeft u de fotograaf voor veel minder uur nodig. U moet dus inschatten hoelang u de fotograaf aanwezig wilt hebben.

Op basis van het aantal uur dat de fotograaf aanwezig is zal een prijs worden berekend. Vaak werken fotografen met een totaalprijs, maar kan deze oplopen als er gewenst wordt dat deze langere tijd aanwezig is. Bedenk daarom hoe lang u een fotograaf op uw trouwdag wilt hebben, bij welke momenten deze aanwezig moet zijn en of u liever enkele momenten van de dag zonder fotograaf wilt doorbrengen.

Zo wordt de trouwdag op perfecte wijze in beeld gebracht en bent u verzekerd van foto’s die volledig naar uw eigen wensen en verwachtingen zullen worden geschoten.

Geef een reactie