Bruidsreportage Rotterdam

Perfect in beeld met een bruidsreportage in Rotterdam

De kosten van een professionele bruids- reportage liggen over het algemeen tussen de 700 en 2200 euro. Voor dit bedrag wilt u vanzelfsprekend een prachtige reportage die uw bruiloft perfect in beeld zal brengen, of dit nu is met foto’s of vastgelegd wordt in een film. Om zeker te zijn dat de foto’s en video’s van de bruiloft volledig naar uw wens zijn is het fijn om wat meer achtergrondinformatie over de reportages te kennen. Zo kunt u zeker zijn dat u de belangrijke dag nooit meer kunt vergeten.

In dit artikel vindt u 7 tips die ervoor zorgen dat u precies zult krijgen waar u het bedrag voor zult betalen: een bruidsreportage die uw onvergetelijke dag op de perfecte manier zal samenvatten. Met deze tips kunt u in overleg met een trouwfotograaf exact aangeven hoe u uw trouwdag in beeld gebracht wilt hebben.

Tip 1: Begin een goede relatie met de fotograaf

Uw trouwdag moet op de beste wijze in beeld worden gebracht, het is daarom prettig als u werkt met een trouwfotograaf waar u goed mee kunt omgaan. Een goede relatie tussen u en de fotograaf resulteert in een betere samenwerking, zij zullen uw wensen beter kunnen begrijpen omdat zij gedurende gesprekken steeds een beter beeld krijgen van wat u wilt.

Het is om deze reden belangrijk dat u samenwerkt met een trouwfotograaf die u bevalt, tenslotte zal deze gedurende de gehele dag voor u mooie foto’s gaan maken. Maak daarom vooraf aan uw trouwdag kennis met een trouwfotograaf, u kunt zelfs met meerdere fotografen een gesprek aangaan om zo te kijken welke u het meest bevalt.

Trouwfotografen hebben een fantastische sociale communicatieknobbel waardoor het samenwerken met de fotograaf gepaard gaat met een goede relatie. Dit zult u tijdens een gesprek snel merken. Bij de keuze voor een fotograaf moet u de focus niet teveel leggen op de kosten, maar juist op hoe de fotograaf u bevalt. Juist dan maakt u een perfecte keuze, want u zult een prettige samenwerking aan kunnen gaan.

Als u een weddingplanner heeft ingehuurd voor uw bruiloft dan zal deze u vaak doorverwijzen naar een trouwfotograaf voor de bruidsreportage. Zorg dat u vooraf wel altijd de gelegenheid heeft om toch in gesprek te gaan met de fotograaf.

Tip 2: Zorg voor een duidelijke fotoplanning

Wanneer worden welke foto’s gemaakt? Op de trouwdag zijn er ontzettend veel fotomomenten met de bruid en bruidegom, maar ook met de getuigen en bruidsmeisjes. Maak daarom in samenwerking met de fotograaf een planning wanneer deze fotomomenten zijn.

Gedurende de dag zal er regelmatig vrije tijd zijn om deze fotomomenten in te plannen, dit moet wel zorgvuldig gedaan worden om te voorkomen dat meerdere activiteiten op hetzelfde tijdstip worden gepland. Voorkom dit door samen met de fotograaf aan tafel te gaan zitten en te bespreken wanneer bepaalde fotomomenten zullen worden voldaan op de trouwdag.

Tip 3: Waar worden foto’s van gemaakt?

Op uw trouwdag zullen veel activiteiten worden ondernomen, u gaat niet alleen trouwen maar nog veel meer doen. Van de voorbereiding en het opzetten van belangrijke elementen in de trouwzaal tot het bruiloft diner aan het eind van de dag, u wilt dat alles goed op beeld wordt vastgelegd. Ga daarom een gesprek aan met uw fotograaf en bespreek van welke activiteiten foto’s gemaakt worden.

U kunt overleggen of u bijvoorbeeld veel foto’s wilt tijdens het diner, of toch liever de focus legt op de voorbereidingen die getroffen worden voor de bruiloft. U kunt werkelijk alle kanten op met uw wensen, er zijn veel mogelijkheden voor de bruidsfotografie. Het klaarzetten van alle spullen in de trouwzaal is eigenlijk al het begin van uw dag, dus is het fijn als u hier ook al foto’s van kunt krijgen. Reken er wel op dat dit extra kosten met zich mee zal brengen, tenslotte zal de fotograaf voor langere tijd aanwezig moeten zijn op locatie en zal hierdoor logischerwijs meer uren berekenen.

Wellicht wilt u ook graag foto’s van het publiek terwijl de trouwceremonie in volle gang is. De reacties op de gezichten van uw familie kunnen worden vastgelegd en worden zo nooit meer vergeten. Dit is een uniek beeld met emoties dat u zelden te zien krijgt van uw familie, u kunt dit dan ook speciaal aanvragen bij uw fotograaf.

Tip 4: Uw trouwlocatie in beeld

Het is prettig als u ook trouwfoto’s heeft waarbij de omgeving op prachtige wijze wordt vastgelegd met de camera. Tijdens uw zoektocht naar een trouwlocatie heeft u rekening gehouden met veel factoren, waaronder de foto’s die worden gemaakt. Als u een locatie heeft gekozen met veel natuur dan is het mooi als dit ook op de juiste wijze wordt vastgelegd op de foto’s.

Vraag daarom aan de fotograaf om samen met u een aantal plekken op de trouwlocatie aan te wijzen waar de foto’s kunnen worden gemaakt. Zo hoeft u hier niet naar op zoek te gaan op de trouwdag zelf, door een goede voorbereiding kunt u tijdsnood en onnodige stress voorkomen en u focussen op wat belangrijk is: trouwen.

Maak een lijstje met goede plekken op uw trouwlocatie waar u graag op de foto wilt worden gezet, of waarvan u denkt dat dit een goede omgeving is voor foto’s van getuigen, bruidsmeisjes of met uw familie. Zorg dat u een aantal extra plekken opschrijft, zo voorkomt u teleurstelling als een andere plek op uw trouwlocatie helaas niet meer beschikbaar is voor foto’s doordat er bijvoorbeeld onderhoud wordt gepleegd.

Tip 5: Hoe is het weer?

U bent op uw trouwdag afhankelijk van het weer als het op uw trouwfoto’s aankomt. Het weer in Nederland is vaak moeilijk te voorspellen, zelfs wanneer u gaat trouwen in de zomer is er een kans dat uw bruiloft gevuld is met regen.

Om hierbij teleurstellingen te voorkomen is het handig om een plan B samen te stellen, mocht u buiten niet de mogelijkheid hebben om foto’s te maken in verband met het weer dan kunt u altijd nog binnen op een aantal plekken op de foto worden gezet. De fotograaf kan u hierbij helpen, om zo verscheidene plekken te selecteren die het toelaten u perfect vast te leggen op uw trouwdag.

Zelfs met slecht weer vallen uw trouwfoto’s dan niet in het water, uw bruidsreportage zal perfect naar wens zijn. Zorg hierbij voor een goede voorbereiding en kies tijdig verschillende plekken om deze foto’s te laten maken. Hiermee voorkomt u dat u op uw trouwdag plotseling dergelijke beslissingen moet maken. Het is fijn als u dit al ruim vooraf kunt doen.

Tip 6: Wees nooit zenuwachtig!

Het kan zomaar zijn dat u cameraschuw bent en liever niet op foto’s voorkomt. Daarnaast kunnen uw gasten, bijvoorbeeld uw familie, de getuigen of bruidsmeiden, soms ook zenuwachtig zijn om op de foto te gaan. Dit is nergens voor nodig, de foto’s zullen uw trouwdag op perfecte wijze vastleggen en u hoeft om niets te vrezen.

De fotograaf zal u vooraf alles uitleggen, om u op de hoogte te brengen van de verschillende foto’s die zullen worden gemaakt. Als u niet helemaal goed op de foto staat dan zal de fotograaf dit eerlijk zeggen, om zo te voorkomen dat uw foto’s tegenvallen. Een eerlijke en open houding van uw fotograaf zal resulteren in betere foto’s van uw trouwdag en zullen u de beste foto’s opleveren.

Zorg daarom dat u niet zenuwachtig bent om op de foto te gaan, of het nu is omdat u niet weet of uw glimlach wel goed in beeld wordt gebracht of omdat u niet weet of u haar wel goed zit. Het is zonde om foto’s van uw trouwdag te hebben die tegenvallen, en de kans hierop is bijzonder klein. Een oprechte glimlach is altijd mooi op een foto, en de kans dat uw haar niet goed zit is erg klein. Is dit laatste wel zo, dan zijn er tal van aanwezigen die u hierop zullen wijzen, of uw fotograaf zal u hierover een eerlijk oordeel geven. U heeft dus niets om zenuwachtig voor te zijn.

Tip 7: Aflevering van de foto’s

Als u alle aspecten van de foto’s die gemaakt worden op uw trouwdag heeft kunnen vastleggen dan bent u zo goed als klaar. Er is echter nog een laatste beslissing die u moet maken: hoe wilt u de foto’s afgeleverd hebben?

Dankzij het grote aantal mogelijkheden van camera’s die door fotografen worden gebruikt zijn er veel opties. Het is bij een bruiloft normaal om een trouwalbum samen te stellen, hierin komen alle foto’s van uw bruiloft voor. Dit album kan in veel gevallen ook door uw fotograaf geleverd worden, zij stellen deze zelf samen of werken met een ander bedrijf dat dit voor hen doet. Zo krijgt u een trouwalbum dat perfect is en uw trouwdag op de juiste wijze in beeld zal brengen.

De aflevering van de foto’s kan dus op veel verschillende manieren. Stel in ieder geval in samenwerking met uw fotograaf vast dat u de foto’s digitaal wilt kunnen bereiken. Dit kan op een USB-stick of zij geven u de mogelijkheid dat u de bestanden online in kunt zien en downloaden. Door digitale kopie├źn van uw foto’s te hebben kunt u deze overal bekijken en deze zelf ook laten printen in bijvoorbeeld een album.

Er zijn vaak speciale voorwaarden wanneer het aankomt op trouwfoto’s, deze mogen niet zomaar online worden gepubliceerd omdat het auteursrecht bij de fotograaf blijft. Zorg daarom in een gesprek met de fotograaf dat er goede afspraken worden gemaakt en u dus niet achteraf voor een verrassing komt te staan als u zelf foto’s online zet die door de fotograaf zijn gemaakt. Het komt voor dat fotografen liever niet hebben dat de foto’s gepubliceerd worden op websites als Facebook onder uw naam, zij doen dit liever onder hun eigen naam om zo meer naamsbekendheid te genereren.
Wees in een gesprek met de fotograaf duidelijk wat uw wensen zijn op dit gebied, zodat u zeker weet dat u alles kunt doen waar u ook verwacht toestemming voor te hebben.

Geef een reactie