4 Tips voor het organiseren van een bruiloft

Een bruiloft organiseren, het vergt veel van je. Om te beginnen zijn er hieronder vier tips die je kunt volgen om jouw bruiloft perfect te maken die aansluiten bij de pagina Bruiloft plannen. Bedenk je van te voren dat een bruiloft organiseren voor veel stress zorgt, maar dat je ook moet genieten tijdens het proces. Je trouwt tenslotte -hopelijk – maar één keer! En als je gaat trouwen in Rotterdam dan moet jij er natuurlijk een groot feest van maken.

1. Thema en stijl

Om een goede bruiloft te organiseren kan het handig zijn om een thema en stijl te kiezen voor je bruiloft. Je hoeft nog niet precies alle details te weten, maar je bruiloft in grove lijnen in je hoofd hebben is fijn. Een moodboard is daar een handige manier voor. Je kunt in tijdschriften kijken wat je mooi vindt en die daarop plakken, zodat je een algemeen beeld krijgt van wat jij mooi vindt. Hier kan je dan later je aankleding en misschien wel jurk op aanpassen. Je kunt daar ook je bloemen op aanpassen.

2. Stel een budget

Een bruiloft kan veel geld kosten. Bedenk van te voren wat je waar aan wilt uitgeven, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staat. Denk goed na over wat je moet regelen, zodat je een goed budget kan stellen. Zo moet je denken aan een jurk, locatie, eten voor de gasten, taart, cadeautjes voor de bruidskindjes, een fotograaf, vervoer, ringen, personeel voor op de bruiloft, uitnodigingen, bloemen, aankleding, make-up, een kapper enz. Misschien wil je wel een weddingplanner, ook die kost geld. Natuurlijk kan het zo zijn dat iets duurder uitvalt dan je verwacht, maar als je ook onvoorziene kosten er al bijrekent, weet je wel wat je ongeveer gaat uitgeven. Probeer je ook aan dit budget te houden, dan blijft het leuk om je bruiloft te organiseren en kom je achteraf niet voor problemen te staan.

3. Gastenlijst

Denk aan wie je wilt uitnodigen voor de bruiloft. Dit is handig om van te voren te bedenken, omdat je daar je bruiloft op af moet stemmen. Het aantal gasten is van belang voor het eten en de locatie. Bedenk hierbij wel, hoe meer mensen je uitnodigt, hoe duurder de bruiloft wordt. Voor je bruiloft is het verstandig om alleen mensen uit te nodigen die je echt op je bruiloft wilt. Mensen waarbij je het idee hebt dat het moet, maken de bruiloft voor jou niet beter. Natuurlijk is het daarbij ook weer handig om te bedenken dat sommige mensen gewoon wel moeten komen, omdat het anders ruzie wordt. Ook is slim om, zodra je weet wie je gaat uitnodigen, hen meteen een uitnodiging te sturen. Dan kom je niet voor een teleurstelling te staan. Het zou jammer zijn als iemand niet op je bruiloft kan komen, omdat je de uitnodiging te laat verstuurd had.

4. Het regelen van de wettelijke kant van je bruiloft

Het is verstandig om het wettelijke gedeelte van je bruiloft op tijd te regelen. Bespreek met je partner of je onder huwelijkse voorwaarden wil trouwen of niet. Ook is het verstandig om te bespreken welke achternaam je beide aanhoudt, wordt het die van de ander, of houdt ieder zijn eigen achternaam? Voor je gaat trouwen moet je ook huwelijksaangifte doen, hierbij moeten de getuigen al bekend zijn. Bedenk goed wie je daarvoor wilt vragen.

 

Heel veel succes met het organiseren van je bruiloft!

Geef een reactie